MatchaTea

folly-matchatea

Iba elitní japonskí farmári poznajú know-how na výrobu čaju Matcha. Výroba tohto čaju je bezpochyby jednou z najnáročnejších metód produkcie čajov na svete. Matcha rastie iba na zatienených poliach. Štyri týždne pred zberom sa pole úplne zatieni. Špeciálna tieniaca technika zabráni až 90% slnečného svetla. Rastlina, ktorá je v tej chvíli takmer v úplnej tme kompenzuje nedostatok svetla intenzívnou produkciou chlorofylu. To činí listy bohatšie na aminokyseliny, pre ktoré je typická smaragdovo zelená farba. Kvalitné Matcha spoznáte nielen podľa sýto zelenej farby, ale tiež podľa sladkastej a jemnej chuti.

Matcha čaj vznikol pred viac ako 800 rokmi. Z počiatku bol používaný prevažne budhistickými majstrami a samurajmi, a až nedávno sa začal konzumovať aj v Európe. Rozomletím čerstvých čajových lístkov vznikne jemný prášok pozoruhodnej zelenej farby s báječnú chuťou a výnimočnou arómou. Čaj Matcha obsahuje unikátne katechíny a aminokyseliny, nepridávajú sa žiadne farbivá, prísady ani konzervačné látky. Pri pití čaju Matcha spotrebovávate celý čajový list, čo je jeden z hlavných dôvodov, prečo je čaj Matcha 10x silnejší ako klasická šálka zeleného čaju.

Matcha je 100% japonský zelený čaj, ktorý obsahuje jedinečnú silnú skupinu antioxidantov, ma výrazné detoxikačné účinky, umožní vám udržať koncentráciu po dlhú dobu a zároveň vedie k uvoľneniu a relaxácii, podporuje schopnosť vášho tela spaľovať jedlo 4x rýchlejšie, matcha pomáha znížiť cholesterol a cukor v krvi a je ideálny pre diabetikov, pretože znižuje hladinu glukózy v krvi.

Stránka 1 z 1 - 7 položiek celkom

Stránka 1 z 1 - 7 položiek celkom